Top Menu

Sistematizacija radnih mjesta ili 'Kako izgraditi uspješnu organizaciju koja će preživjeti na tržištu'


U vremenima recesije, gdje se tržište 'stanjilo' nužnost je raditi rezove unutar vlastite tvrtke kako bi preživjeli.
Ova radionica polazi od višegodišnje prakse organizacijskog razvoja čija je svrha preurediti postojeće odnose kao što su primjerice očekivanja radnika da su plaće fiksne bez obzira na rezultate tvrtke, nedostatak poduzetničkog duha među zaposlenicima, loše definirane odgovornosti i ovlasti gdje se gledaju samo stečena prava a obaveze prebacuju na drugu stranu

Ukoliko prepoznajete navedene probleme kao vaše iskoristite vrijeme krize za potpunu reorganizaciju poslovanja ili samo za sistematizaciju radnih mjesta. Jasno, to ćete odlučiti vi sami, no definitivno je prilika saznati
što donosi novi Zakon o radu objavljen 9.12.2009. i poduzeti pravovremeno promjene čiji je zakonski rok 6 mjeseci.

Izvadci iz Zakona o radu, upućuju da bi poslodavac trebao provesti sistematizaciju radnih mjesta:

Čl. 125. (1) – Poslodavac koji zapošljava najmanje dvadeset radnika dužan je donijeti i objaviti pravilnik o radu kojim se uređuju plaće, organizacija rada, postupak i mjere za zaštitu dostojanstva radnika te mjere zaštite od diskriminacije i druga pitanja ...
Članak 130. (2)  – Poslodavac koji zapošljava najmanje dvadeset radnika dužan je imenovati osobu koja je osim njega ovlaštena primati i rješavati pritužbe vezane za zaštitu dostojanstva radnika.
Kaznene odredbe: za pravnu osobu kreću od 10.000-100.000 kn a za fizičku osobu su od 1.000-10.000 kn u slučaju nepoštivanja zakona

Kome je seminar namijenjen:
prije svega poduzetnicima-vlasnicima, direktorima i rukovoditeljima viših razina, nadalje, kadrovskim stručnjacima i svima onima koji dobro poznaju vlastitu organizaciju i mogu doprinijeti  njezinom unapređenju.
Tematske cjeline radionice preuzmi ovdje.

O predavaču: Osnivač i vlasnik tvrtke Consultor d.o.o. Profesionalnu karijeru je započeo u informatici, provevši 11 godina na svim pozicijama - od razvoja softvera, rukovoditelja razvoja te savjetnika na području informatičkih rješenja. Od 1998. godine vodi tvrtku Consultor d.o.o. koja se profilira kao nezaobilazno ime na području poslovnog savjetovanja i upravljanja u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.
Zadnjih godina primarno područje interesa su mu oblikovanje organizacije i unaprjeđenje rada gdje ističemo područja kao što su sistematizacija radnih mjesta, praćenje radnog učinka uz vrednovanje rada i uspostavu sustava plaća.
Gospodina Baštovanovića svrstavaju u stručnjake kojem su praktična rješenja i svrsishodna primjena važniji od forme. Budući da je vodio preko 50-tak različitih projekata na području poslovne informatike, sustava upravljanja kvalitetom i sistematizacije radnih mjesta posjeduje vještine i sposobnosti u vođenju i motiviranju složenih timova ka ostvarenju postavljenih ciljeva. Također kao predavač sposoban je kvalitetno prenijeti znanje održavajući pažnju polaznika seminara primjerima iz života i poslovne prakse. Gdin. Baštovanović dugogodišnji je član Project Management Institute, Udruge poslovnih savjetnika i Grupacije konzultanata za malo i srednje poduzetništvo pri HGK.

Komercijalni uvjeti : Cijena seminara inače je 1.230,00 kn po polazniku, dok je sufinancirana cijena 690,00kn (560,98kn+PDv)
Uplatu možete izvršiti na žiro račun CONSULTORa. 2340009-1110120784.
U cijenu su uključeni troškovi materijala i osvježenja.

Termin održavanja seminara je 26. siječnja 2010. godine RRA PORIN, Milutina Barača 19. (bivši Torpedo)
Za više detalja i dodatne informacije:
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel. 329-230 fax. 329-231 m. 091 505 13 43
Kontakt osoba:  Ardea Segnan

Za prijavnicu klikni ovdje.

Poslovno savjetovanje

Poslovno savjetovanje

Kroz više od desetljeće rada tima poslovnih savjetnika za malo i srednje poduzetništvo profilirala se usluga koja povezuje teorijska znanja modernog menadžmenta za uspješnu primjenu.

Edukacija

Edukacija

Vjerujemo u funkcionalna rješenja - rješenje ne smije biti samo sebi svrhom, ono treba imati dodanu vrijednost za klijenta. Edukacija mora biti utemeljena na teorijskom znanju i dobroj praksi.

EU Fondovi i potpore

EU Fondovi i potpore

Članstvo u Europskoj uniji poticaj je da snažnije pokrenemo unutarnje reforme koje su važne za našu dobrobit kao i da očuvamo nacionalne i kulturne jedinstvenosti.

Normirani sustavi upravljanja

Normirani sustavi upravljanja

Bavimo se sustavom upravljanja kvalitetom od svog osnutka 1998. godine. U periodu do danas, na uvođenju sustava kvalitete prema standardu iz serije ISO 9000 radili smo sa više od 100 klijenata.